Category Archives: Algemeen

Welkom!

SINTERKLAAS 

Wij hebben het goede nieuws vernomen dat er dit jaar op onze chiro super veel brave kindjes zijn! Daarom verwachten wij op 3 december hoog bezoek. Wie wil kan op onze fabebookpagina een kleurplaat afdrukken voor de Sint en wie weet krijgt het kindje met de mooiste tekening wel een extra cadeautje!

FOTOMOMENT

Op 15 oktober kunnen jullie na de chiro allemaal met je eigen usb-stick langskomen bij de leiding om de foto’s van het kamp te ontvangen. Je kan je dan ook ineens inschrijven!

START NIEUW CHIROJAAR

Op 8 oktober trappen we het nieuwe chirojaar in gang! Om 14u wordt iedereen op de chiro verwacht om te ontdekken wie jullie leiding wordt en welke toffe nieuwe meisjes er bij jou in de groep zitten.
Ook nieuwe kindjes zijn dan natuurlijk super welkom! Kom gerust van 14u tot 17u eens een keertje mee spelen met ons! Tot dan!

VERRASSINGSREIS

Op zondag 1 oktober gaan we op uitstap! “Tof, maar naar waar?” vraag je je misschien af. Wel, dat houden we nog geheim tot we aankomen. SPANNEND!! Wil je graag mee, stuur dan voor 27 september een berichtje naar Jolien (0468232724)

Nuttig om te weten:
– vertrek om 7u30 aan de chiro (je moet er wat voor over hebben hé! 😉 )
– terug rond 18u30
– prijs: €20

Meenemen:
– lunchpakketje
– genoeg drinken
– tussendoortje(s)
– regenjas

CHIROFEESTEN

Zondag 10 september zijn het onze chirofeesten! Er zijn verscillende leuke activiteiten in de aanbieding: BBQ, Vlaamse Kermis, Kubb-toernooi en chirocafé. Vergeet je niet in te schrijven! Meer info (en het inschrijvingsformulier) op de facebook pagina. Tot dan!

https://www.facebook.com/events/120315838696769/

KAMP

Vrijdag is het zover!! De allergeweldigste 10 dagen van het jaar a.k.a. het bivak! Begin die valies maar in te pakken want Bree wacht op ons 🙂

IJSPALEIS
Een dame blancheke, een coupe aardbeien of liever een banana split? Op 25 juni worden jullie allemaal verwacht om te komen genieten van een superlekker ijsje! Meer informatie vind je op ons facebookevenement:

https://www.facebook.com/events/781510165349423/?fref=ts

KAMPINFO

Woehoew! Na wat technische probleempjes is de site weer helemaal up to date 🙂 Goed nieuws dus voor wie al wat meer informatie wil over het kamp, want dat staat nu ook online (onder het tabblaadje KAMP natuurlijk)

KERSTFEESTJE

Op 24 december vieren we samen Kerstmis op de chiro! Joepie! Iedereen is welkom om 16u op de chiro. Op het programma: leuke cadeautjes, lekker samen eten, een super toffe activiteit en vooral… heel veel kerstsfeer! Wij kijken er al naar uit! Vergeet zeker niet van een cadeautje van ongeveer €5 mee te brengen 🙂 Om af te sluiten gaan we samen naar de mis en daar mogen jullie mama’s en papa’s jullie rond 20u komen halen.

SINTERKLAAS

Als iedereen braaf is dan zou het wel eens kunnen dat we op 4 december hoog bezoek krijgen! Het is wel gewoon chiro van 14u tot 17u maar een beetje anders dan anders.

CHRISTUS KONING

Het grote chirofeest komt er weer aan en dat betekent een hele dag chirooooo!
Zondag 20 november worden jullie dus al om 9u op de chiro verwacht. Bereid je voor op een hele voormiddag ravotten met de jongens, dan lekker middageten en na de middag gaan we schaatsen! Hiervoor zijn we nog op zoek naar lieve mama’s en papa’s die willen rijden. We zouden vertrekken aan de chiro rond 13u en terug opgehaald worden aan de schaatsbaan om 16u30 zodat we mooi om 17u terug op de chiro zijn voor de eindformatie. Als je kan en wil rijden mag je altijd een berichtje sturen naar iemand van de leiding!

VRIENDJESDAG

Volgende week zondag, 6 november, organiseren we een vriendjesdag! Dat betekent dat iedereen die wil een vriendinnetje dat nog niet in de chiro zit, mag meebrengen om eens een zondag met ons mee te komen spelen. Begin dus al maar na te denken! 🙂

UNIFORMEN

Met het nieuwe jaarthema in ons achterhoofd (nl. CHIROCYCLE!) willen we dit jaar wat extra aandacht besteden aan 2de hands uniformen. Als je een rok, trui of T-shirt thuis hebt liggen die te klein geworden is, maar wel nog perfect in orde dan kan je dit noteren op de lijst die op het chiroheem in de gang hangt (opgelet: wel enkel van onze nieuwe uniformen!). Ouders die graag iets 2de hands willen kopen, kunnen je dan via deze weg contacteren. Jullie kunnen onderling de prijs overeenkomen en zo krijgt je uniform een 2de leven! Er hangt ook een lijst waarop je kan noteren als je iets specifiek zoekt.

OVERSCHAKELING

Op 9 oktober begint ons nieuw chirojaar! Dit is dé dag waarop je eindelijk je nieuwe leiding te weten komt en ook de nieuwe kindjes zijn vanaf dan welkom! Wij kijken er alvast naar uit!

KAMP

Wie mee op kamp wil, vindt al een beetje info over de heen- en terugkomst onder het tabblaadje ‘kamp’. De rest komt de leiding bij je thuis vertellen en/of vinden jullie in de chirospetter. Het is super belangrijk dat jullie dit jaar ZELF de medische fiche afdrukken (die vinden jullie ook bij ‘kamp’) en deze ingevuld meebrengen bij het inleveren van de valiezen!

IJSPALEIS

Op zondag 26 juni kunnen jullie tussen 13u en 19u bij ons op de chiro de zomer komen inzetten met een overheerlijk ijsje! We serveren verschillende coupes en er is natuurlijk ook een kinderijsje! Onze kleinste gasten kunnen zich uitleven op het springkasteel en wie wil kan kan zich ook aan een partijtje kubb wagen. Als afsluiter gaat de luchtballon die verloot werd met de chirofeesten omhoog -als het weer dat toelaat natuurlijk.
Allen daarheen dus!

KWAREKKENDAG

Op zondag 15 mei trekken we met z’n allen naar Westerlo voor een hele dag chiropret samen met de andere chiro’s uit ons gewest! Zo kan je ook eens een keer ravotten met al je leeftijdsgenootjes uit de buurt 🙂
De speelclub gaat met de auto en verzamelt op de chiro om 9u, alle andere groepen gaan met de fiets en spreken daarom al af om 8u45. Rond 17u is iedereen terug op de chiro.

Wat neem je mee?
– voldoende drinken
– bokes voor ‘s middags
– €2 (hiervoor krijg je van het gewest een vieruurtje)
– eventueel een extra koekje
– zonnecrème of regenjas (afhankelijk van de weersomstandigheden natuurlijk)

FLAPJES SPAREN!

We sparen ook dit jaar weer de rode flapjes die je aan de melkbussen van Joyvalle en de fruitsapverpakkingen van Appelsientje kan vinden. Per 10 flapjes krijgen we namelijk een gratis bus melk/fruitsap voor op kamp! Ook op vele producten van Lotus vind je actiecodes waar wij heel blij mee zijn!
Als je thuis dus zo’n flapjes hebt, mag je ze altijd afgeven aan iemand van de leiding of in de speciale flapjesverzamelbus steken bij apotheek Vermunicht. Alvast bedankt!!

DAKAN GLOWS IN THE DARK

Op 5 maart vindt onze super fantastisch mega coole fuif plaats waar alles zal ‘glowen in the dark’ 😀 Allen daarheen dus!  VVK kost maar €3 en is te verkrijgen bij alle leidsters, aspi’s en tiptiens!
Voor onze jongere leden is er dit jaar ook een kei toffe kinderfuif! Verkleed komen is de boodschap!

VALENTIJNSONTBIJT

Binnenkort is het weer Valentijn en dat wil zeggen dat we jullie weer gaan verwennen met een lekker ontbijtje! Er is keuze tussen een kinderontbijt, een normaal ontbijt en een Valentijnsontbijt. Bestellen kan nog tot 8 februari en meer info vind je op facebook:  https://www.facebook.com/events/685909878217176/

CHRISTUS KONING

Op 22 november is het weer zover: dé feestdag in chiroland, Christus Koning! Dit houdt in dat we een hele dag chiro doen en ‘s middags ook samen eten. We spreken daarom al om 9u af aan het chiroheem! Na de middag gaan we schaatsen dus als er mama’s en papa’s zijn die kunnen rijden, mag je dit altijd laten weten aan iemand van de leiding. Wie eigen schaatsen heeft, mag die natuurlijk altijd meebrengen. Om 17u zullen we dan na een leuke dag terug op de chiro aankomen.

Wat moet je zeker meebrengen?
– warme kleren (en best geen blote benen)
– handschoenen!
– €3

UNIFORMENVERKOOP

Ben je al zo lang in de chiro dat je uit je uniform uitgegroeid bent? Of ben je net nieuw en wil je ook zo’n cool chiro-uniform? Voor al diegenen is er op zondag 8 november de uniformenverkoop! Na de chiro leggen we alle uniformen klaar en kunnen jullie dus rustig passen zodat je volledig klaar bent voor het nieuwe chirojaar.